SESAME BALLS
Sesame seeds are rich in iron, magnesium, manganese, copper, and calcium…vitamins
etc.etc.etc.
Sesame seeds also contain phytosterols associated with reduced levels of blood
cholesterol.
ingredients
white sesame 3
cup
jaggery 1 ½ cup
cardamom 1 tsp
water ½ cup
method
Roast the sesame seeds in a dry pan over medium heat. Stir continuously,
and roast until they start to burst.Remove and spread them on a large plate.
In another heavy vessel, make syrup out of jaggery, by heating it with a
1/2 of water, and cook over medium heat to make a thick syrup. To check the
right consistency, drop half a spoonful of the syrup into a cup of cold water,
it will form a soft ball. Add the toasted sesame seeds to the syrup, and stir
well. Let it cool down a little. When the temperature cools down to a state
where the hand can withstand the heat, grease a little ghee on the palm of your
hand, pick up a handful of the mixture and make small even sized balls using
the hand. Repeat with the remaining mixture.
(this is my own
language,type with the help of google malayalam
എള്ളുണ്ട
ചേരുവകള്
വെളുത്ത എള്ള്
3 കപ്പ്
ശര്ക്കര ചീകിയദു ഒന്നര
കപ്പ്
ഏലക്കായ് 1 സ്പൂണ്
വെള്ളം അര
കപ്പ്
പാകം ചെയുന്ന വിധം
ചുടായ പാനില് എള്ള് ബ്രൌണ് കളര് ആകുന്നദു വരെ വറുകുക.
മതൊരു പാത്രത്തില്
ശര്ക്കര അരകപ്പ് വെള്ളം ചേര്ത്ത് അലിയിക്കുക.
ചെറുതീയില് ശര്കര
സിറപ് കുറുക്കുക.)
ഏലക്കായ ഇധിലേക്ക്
ഇടുക.
ഈ സിറപ് ,
എള്ള് മിക്സ്
ചെയ്ധു ,ചുടോടെ ചെറിയ ഉരുളകലായ് ഉരുട്ടുക.
No comments:
Post a Comment